Ovdje smo za vas. 0-24h.

Naša podrška vam je nadohvat ruke. Potražite rješenje u našoj bazi najčešćih pitanja, provjerite status naše mreže ili nam pošaljite direktni upit. Odgovaramo odmah!

Koji su koraci uključeni kod promjene registrara?

Kako biste preselili domenu na naš registrar, morate imati pristup e-mail adresi koja je navedena za vlasnika odnosno registranta domene. Od trenutnog registrara zatražite da se domena otključa za transfer i neka vam proslijede ključ potreban za transfer (EPP key ili auth_code) koji vi zatim proslijedite nama.

U procesu preseljenja primit ćete e-mail sa zahtjevom za potvrdu transfera.

Ukoliko nemate pristup toj e-mail adresi, kontaktirajte vašeg sadašnjeg registrara kako biste tu adresu promijenili prije nego što se inicira zahtjev za preseljenjem.

Nakon iniciranja zahtjeva za promjenom registrara, dobit ćete e-mail sa zahtjevom da autorizirate promjenu. Nakon što je promjena potvrđena, ovisno o vrsti domene Avalon će kroz 5 dana postati vaš novi registrar.

Ukoliko želite, cijeli postupak možemo obaviti i mi u vaše ime. Molimo pošaljite nam e-mail na e-mail adresu podrska@avalon.hr ukoliko trebate našu pomoć u ovom procesu.


Povratak na članke