AVALON web hosting

Kako pomoću Facebooka i Twittera ostvariti što veći promet na webu?

Jeste li zadovoljni brojem posjeta vaše web stranice? Jeste li uspješni u pretvaranju posjetitelja weba u korisnike tj. kupce?

Prije nego se počnete uspoređivati s velikim kompanijama, zavidjeti dosegu njihovih Facebook objava, ili se diviti statistici dijeljenja njihovog bloga, važno je znati da mala ili srednja poduzeća ne dijele isti proračun kao i velike kompanije. A sve počinje s tim!

Priprema proračuna za online marketinšku aktivnost traje jednako kao i stvaranje dizajna za vaš oglas ili promociju. Strateško promišljanje će vas, u oba slučaja, bez ikakve sumnje spasiti od izgubljenog vremena i novca. Međutim, različita poduzeća nemaju za cilj postizanje povećanja iste vrste aktivnosti na svojim web stranicama. Dok se neki usredotočuju na povećanje broja posjeta, drugi za cilj imaju poboljšanje prodaje proizvoda. U oba slučaja, kao vlasnik ili predstavnik prodaje poduzeća, potrebno je početi od analize tržišta kako bi kreirali strateški plan relevantan za vaše poduzeće i vaše klijente.

Postoji nekoliko načina kako to učiniti. Danas bih vam volio pokazati kako u tu svrhu koristiti Facebook i Twitter.

Iako nije pravilo, u većini slučajeva Facebook se koristiti za poslovanje u kojem se vi obraćate krajnjem kupcu – B2C, a Twitter za poslovanje u kojem se obraćate potencijalnim poslovnim partnerima – B2B. Razlog tome je jednostavan. Twitter, na primjer, u većoj mjeri koriste poslovni ljudi, voditelji poslovanja, ljudi koji sudjeluju u stvaranju mišljenja i odluka u poduzećima. Oni su, najvjerojatnije, prisutni i na Facebooku, ali tamo pretežno imaju tendenciju traženja zabavnih sadržaja, sadržaja objavljenih od strane obitelji i prijatelja, ili pak popusta i kupona koji nemaju nikakve veze s njihovom profesijom ili industrijom u kojoj rade.

Kako koristiti Twitter u svrhu povećanja posjećenosti web stranice?

how-to-grow-twitter-followers

Ukoliko se odlučite koristiti Twitter za online aktivnosti svog poduzeća, ovdje su dva savjeta o tome kako koristiti spomenutu platformu za povećanje prometa na vašoj web stranici.

  1. Iskoristite aktualne posjetitelje vaših web stranica ugradnjom piksela za praćenje. To će vam pomoći uspješno izdvojiti posjetitelje koji su već posjetili vašu web stranicu, nakon čega im možete ponuditi istraživanje novih sadržaja koje ste objavili.
  2. Koristite Twitter kartice kako biste obogatili svoje tweetove bogatim i zanimljivim medijskim sadržajima. One će vam omogućiti povećani broj sljedbenika korištenjem dodatnih sadržaja. Možete izabrati između sedam vrsta kartica, ovisno o marketinškim ciljevima. Objavljivanje tweetova s dodanim medijskim sadržajem vjerojatno će povećati broj posjetitelja vaše web stranice, a time i povećati promet. Neki oglašivači smatraju kartice proizvoda najvrednijim Twitter karticama jer omogućuju korisnicima dijeljenje fotografija njihovih proizvoda (i informacija) pomoću jednostavnih tweetova.
product-card

Primjer Twitter kartice proizvoda

Učinkovitost Twitter kartica leži u izdvajanju sadržaja vaše web stranice od ostatka Tweeter struje objava, a time i povećanjem mogućnosti da korisnik klikne na tweet i/ili ga podijeli.

Kako koristiti Facebook u svrhu povećanja posjećenosti web stranice?

Facebook_3474124b

Ukoliko ga ispravno koristite, Facebook je fantastičan alat za povećanje prometa web stranice. Jedan od najjednostavnijih načina je redovito dijeljenje sadržaja vaše web stranice na Facebooku, vodeći računa da objavljene slike budu što veće, a objave kratke. Međutim, ako se iz nekog razloga niste voljni angažirati i ubrzati postizanje rezultata, trebali biste koristiti Facebook oglašavanje kao dio svoje strategije.

Facebook prilagođeno ciljanje publike za vašu trenutačne i nove posjetitelje

Imate li mailing listu svojih posjetitelja ili kupaca? Izvrsno! Sada je vrijeme za učitavanje te liste na vašu Facebook stranicu (ne brinite, dostupna je samo vama i administratorima vaše Facebook stranice), i vrijeme da počnete izrađivati listu ciljanih posjetitelja koji vas podržavaju, ali još ne prate putem Facebooka. Ova opcija vam također omogućava da doprete do ciljane skupine putem njihovih pametnih telefona.

U slučaju da ćete se naći u dvojbi kakav oglas objaviti, razmislite što želite ponuditi u zamjenu za novi like. Ako se odlučite na standardni like na stranicu (Page Like), dobro je imati odredišnu stranicu na kojoj ćete imati što ponuditi vašim novim sljedbenicima.

Jedan od načina za povećanje prometa na web stranici je ponovno targetiranje posjetitelja koji su već posjetili vašu stranicu. Uz prilagođeni popis ciljanih posjetitelja koji ste stvorili u postavkama Facebook stranice, vi ste u mogućnosti doprijeti do posjetitelja koji su već bili na vašem webu nudeći im relevantne oglase na temelju njihove aktivnosti.

Izvor: retargeter.com

Izvor: retargeter.com

Kada govorimo o ponašanju vaših posjetitelja, jeste li znali da će njih 98% napustiti web stranicu bez ikakve dodatne aktivnosti?

Unatoč činjenici da ste učinili jednu od navedenih društvenih aktivnosti, vaši će korisnici dolaziti u doticaj s web stranicom više puta prije poduzimanja bilo kakvog dodatnih aktivnosti, poput kupnje proizvoda ili dijeljenja vlastite e-mail adrese s vama. Za povećanje učestalosti posjeta i aktivnosti potrebno je ponuditi kvalitetnu, zanimljivu i uvjerljivu web stranicu.

Optimizirana web stranica kao vaša početna točka

Dok raznolikost privlačnog sadržaja igra glavnu ulogu u vašim poslovnim aktivnostima na društvenim mrežama, strateško planiranje i taktičan pristup dio je mudrog marketinga poduzeća. Uz pomoć društvenih mreža, vaša poduzeće može ostvariti veliki broj posjeta web stranici, početi pretvarati posjetitelje u potencijalne kupce, te na kraju i ostvariti prodaju, odnosno, stvoriti populaciju stalnih posjetitelja.

Međutim, kako bi pripremili stranicu za te fantastične posjetitelje, sve počinje s pravim partnerom, kao što sam napisao u jednoj od objava iz veljače.

Ako još niste našli svojeg, bio bih sretan da me kontaktirate i da pomognem u ostvarenju uspješnih rezultata vaše web stranice, kao i vaših online marketinških rezultata!

Pretraži arhivu članaka