Damir Mujić

Zašto je web hosting vaša prva pametna investicija u 2016. godini?

Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka započeti ili poboljšati vlastiti posao, prvenstveno bi to trebalo, bez ikakve sumnje, biti ulaganje u nove ili postojeće web stranice.

Zašto je web stranica važna za poslovanje?

Alejandro-Escamilla-21

Photo by Alejandro Escamilla, unsplash.com

Često je web stranica zadnje na što poduzetnici misle. Međutim, kako bi usavršili različite marketinške strategije koje moraju osigurati rast njihovog posla, svaki poduzetnik, „freelancer“ ili osnivač nekog posla, trebao bi započeti svoje prve poslovne korake upravo s kvalitetnom web stranicom.

„In today’s information age of Marketing and Web 2.0, a company’s website is the key to their entire business.“ Marcus Sheridan, Author of The Sales Lion blog, Marketing speaker

Jedan od razloga zašto je web stranica tako važna je i činjenica da, kao poduzetnik, trebate pronaći potencijalne kupce. Web stranica je vaša posjetnica i njezino održavanje treba biti dio vašeg poslovnog plana. Vaša online prisutnost i strateški razvijena web stranica će, bez sumnje, učiniti vaš posao ozbiljnijim i vrjednijim u očima posjetitelja, potencijalnih kupaca, klijenata i partnera. Osim toga, pomaže vam izgraditi i povjerenje u očima kupaca – što je, kao što znate, najvažnije i ujedno najteže postići.

Online Trendovi u 2016 – da, i web stranica je tamo!

William-Iver-png

Photo by William Iven, unsplash.com

S trendovima kao što su virtualne stvarnosti, video šetnje i napredne društvene mreže, web stranica je taj poseban dio svih online trendova koji se stalno razvijaju (bez prestanka!) u napredni poslovni portfelj s ciljem da vam donesu slavu. One su vrijedne pozornosti, ili još bolje, mogu biti čvrsti temelj na kojima ćete graditi vašu online prisutnost. Sve što radite je povezano s Internetom i svi sadašnji i budući online trendovi počinju s dobrim web stranicama.

Tri ostala trenda koja će se razvijati u 2016. godini ubrzanim korakom su:

  • Content Remarketing – Nakon što ste uspješno uhodali svoju online prisutnost, vrijeme je da počnete razmišljati kako ponovno privući pažnju posjetitelja koji su već posjetili web stranicu. To je faza u kojoj sadržaj bez svrhe, smisla, humora i prilagođenosti mobilnim uređajima neće izazvati nikakav interes niti zaokupiti pažnju vaših posjetitelja.
  • Mobile First – Prema svim predviđanjima, 2016. je godina mobilnih uređaja pa blogovi, video materijali, virtualna stvarnost i neizbježne, e-commerce web stranice (web trgovine) trebaju biti prilagođene za mobilne uređaje. Iz toga razloga je bitno da ste online prisutni, kako ne bi doživjeli neuspjeh.
  • App Indexing – Ako imate ili planirate razviti nove aplikacije, pripazite na indeksiranje aplikacija u 2016. godini. Dok je za početak dovoljan i responzivna web stranica (Responsive Web Design), mobilne aplikacije definitivno trebaju biti vaše krajnje rješenje za buduću online prisutnost. Za sve poduzetnike, „freelancer-e“ i startup-ove, ovo je izuzetno važan detalj za razmatranje.

Kako biti dio današnje digitalne kulture?

William-Iven-3

Photo by William Iven, unsplash.com

Vaš dosljedna digitalna transformacija je bitan dio sveprisutne današnje digitalne kulture, a njezini korijeni su čvrsto povezani uz dobru hosting uslugu.

Baš kad ste pomislili da je odličan dizajn dovoljan da impresionirate svoje buduće klijente, podsjećam vas da postoji nekoliko drugih važnih koraka za odraditi prije dizajna, kojeg svi želimo što prije vidjeti. Jedan od koraka je odabir odgovarajućeg pružatelja web hosting usluga.

Da bi stekli i uspostavili prisutnost na Internetu te postali dostupni drugima, odabir dobrog hosting partnera je vrlo bitan. To ne samo da će dati neke posebne značajke za vašu web stranicu, nego će također osigurati prvorazrednu propusnost, brzu dostupnost i dovoljan web prostor – ovisno o hosting paketu kojeg odaberete.

Trebate li očekivati puno od hostinga? Apsolutno!

Vaše hosting potrebe trebate postaviti visoko iz jednog specifičnog razloga: Niste jedini. Broj konkurenata raste svaki dan i trebate pronaći način da se istaknete. Izabrati pravog pružatelja hosting usluga jedan je od načina da to postignete. Isto tako, odabir dobrog hostinga je jedan od dodatnih načina kako poboljšati vašu online prisutnost.

Cloud hosting je još jedan važan dio digitalne transformacije. Cloud hostng, tj. “budućnost weba” kako se do nedavno to nazivalo, nudi najmoderniju infrastrukturu i izvanrednu skalabilnost za vaš novi ili postojeći posao. Odabir vlastite cloud hosting usluge većeg kapaciteta i fleksibilnijeg načina za pohranu podataka je, među ostalim trendovima, jedno od najboljih rješenja za vašu online prisutnost.

Uz sve trendove za 2016. godinu u digitalnom svijetu o kojima ćete ovih dana čitati, odabir kvalitetne hosting usluge je odluka koju ne smijete ignoriri. Zato smo mi u Avalonu tu, da vam pomognemo u prvim poduzetničkim koracima i stvorimo besprijekorno rješenje za vaš startup, blog, tvrtku ili web trgovinu.

Ne zaboravite…

„It is easier to do a job right than to explain why you didn’t…“ Martin Van Buren

Pretraži arhivu članaka