Mario Pintar

Kako je nastao Avalon cloud? [dio 7/8]

U prošlom blog članku iz ove serije – Kako je nastao Avalon cloud? [dio 6/8] predstavili smo novu ponudu Office 365 paketa.

Na predstavljanju Avalonove cloud hosting platforme, također je predstavljena i prva instalacija Microsoft Azure clouda u datacentru u Zagrebu.

Glavna prednost Microsoft Azure platforme je ugrađenost svih alata u razvojno okruženje developera, tako da developer više ne mora “izaći” u svog razvojnog okruženja, ne mora koristiti neke druge alate već sve obavlja kroz svoje razvojno okruženje na Microsoft Azure platformi. Razvojni inženjeri u većini zapadnih zemalja su oduševljeni ovom platformom iz Microsofta.

Microsoft Azure platformu predstavio je Dobriša Adamec, Microsoft MVP i jedan od vodećih stručnjaka za Microsoft Azure iz partnerske tvrtke Citus.

„Još uvijek se malo zna o tome, ali Microsoft je nedavno odlučio kompletan svoj know-how koji je razvio gradeći globalni Azure cloud dati besplatno na raspolaganje pružateljima hosting usluga, kako bi se korisnicima i razvojnim inženjerima omogućilo konzistentno korisničko iskustvo, upotrebom Microsoft tehnologije, bez obzira gdje odluče implementirati i izvršavati svoje web aplikacije. Ovo je trenutno jedina takva instalacija u Hrvatskoj“ – Dobriša Adamec, Citus.

Pretraži arhivu članaka