Matija Barić

Smanjite troškove uz hibridni email sustav

Office 365 je Microsoftova usluga temeljena na cloud tehnologiji koja omogućuju maksimalan kolaboracijski učinak, a moguće ju je koristiti u uredu i dodatnim uređajima poput mobitela i tableta. Office 365 svojim klijentima nudi siguran pristup email porukama, pristup datotekama preko OneDrive-a, kalendarima, zadacima, slanje izravnih poruka te održavanje mrežnih sastanaka putem Lync programa.

U ovom članku ćemo se koncentrirati na e-poštu i kalendar, odnosno na Exchange Online.

E-pošti putem usluge Exchange Online (dostupne unutar Office 365 usluge) možete pristupiti iz bilo kojeg mjesta u svijetu. Omogućen vam je poštanski sandučić veličine 50 GB i korištenje kalendara. Ako za vaš uređaj ne postoji službena aplikacija kojom bi mogli pristupiti svojim emailovima i za to postoji rješenje. Dovoljno je da na svojem uređaju imate neki web preglednik i putem Outlook Web Aplikacije (OWA) putem weba u bilo kojem trenutku možete pristupiti svojim emailovima i kalendarima. Uz sve to Microsoft SLA ugovorom jamči 99,9 % dostupnost usluge te pouzdanu zaštitu vaših podataka.

Da li postoji mogućnost korištenja emailova na vlastitoj domeni putem Exchange Online usluge?

Ukratko, da!

Avalon - hibridni mail sustav

Kako funkcionira Exchange Online usluga s vlastitom domenom?

Domena se dodaje na Exchange Online uslugu, no pritom je potrebno na domeni napraviti neke izmjene. Radi se o podešavanju TXT, MX, CNAME i još nekih zapisa za što je ipak potrebno imati neko znanje i pristup Controlnom panelu kod hosting providera. Ukoliko tog znanja nemate, ne brinite, zato je tu Avalon.

Samo korištenje i podešavanje emaila na Exchange Online, odnosno Office 365 usluzi je puno puno jednostavnije nego postavljanje.

Dodali ste domenu na Exchange Online (Office 365) i cijene ovisno o paketima su pristupačne. Iznos od 99 Kn po korisniku mjesečno za recimo Office 365 Business prilikom čega dobijete uvijek najnoviju i ažuriranu Office desktop aplikaciju koju možete instalirati na 5 uređaja. Da, zvuči jako primamljivo. Sama cijena Office aplikacije dođe više i još k tome verzija nije uvijek najnovija kao kod Office 365 već je verzija ona koju kupite. Sve super no postoji jedan ALI…

Što ako tvrtka ima 100 zaposlenika i svi zaposlenici komuniciraju putem emaila? U tom slučaju troškovi se višestruko povećavaju. Da, ali ne i kod Avalona!

Ukoliko kod nas zakupite Office 365 uslugu i hosting paket možemo vam omogućiti da dio emailova koristite preko Exchange Online (Office 365) usluge, a dio putem klasičnog POP3 protokola. Tada bi Office 365 licence mogli kupiti samo zaposlenicima kojima su one stvarno i potrebne čime bi znatno smanjili troškove.

Pretraži arhivu članaka