Mario Pintar

Kako je nastao Avalon cloud? [dio 5/8]

Avalon je za softversko upravljenje svojim cloudom izabrao OpenNebulu, open-source rješenje namijenjeno izgradnji fleksibilnih hibridnih clouda. Tu platformu predstavili smo početkom srpnja na održanoj konferenciji za medije u Zagrebu.

Naša vizija bila je uzeti najbolje od vrhunske tehnologije kao što je tehnologija koju stvara naš strateški partner IBM, zatim tehnologija koju nam poklanja Open Source zajednica, Microsoftova najnovija rješenja i pri tome iskoristiti naše dugogodišnje iskustvo u web hostingu, uvažiti potrebe i želje naših korisnika i sve to skupa spojiti u jednu kvalitetnu, jednostavnu i pouzdanu uslugu.

Prilikom predstavljanja Avalonove hibridne cloud hosting platforme, imali smo priliku ugostiti dr. Constantina Vazqueza, Senior Infrastructure Architect-a u projektu OpenNebula koji je u Hrvatsku došao isključivo na naš poziv.

OpenNebula rješenje koriste ESA, NASA, BBC, Blackberry, IBM, CentOS i mnogi drugi a Avalon ga je izabrao kao temelj svoje cloud hosting infrastrukture na što smo jako ponosni. Platformu OpenNebula počeli smo razvijati kao istraživački projekt na Sveučilištu u Madridu. Nakon toga, osnovali smo tvrtku koja pruža uslugu podrške prilikom implementacije ovog open-source rješenja te kasnije u samoj produkciji. Suradnja s Avalonom čini nam osobito zadovoljstvo budući nam je to velika referenca na web hostingu tržištu u Hrvatskoj.“ – rekao je Vazguez.

U idućem članku donosimo prezentaciju Office 365 platforme.

Pretraži arhivu članaka