Mario Pintar

Avalon cloud na IBM infrastrukturi [dio 4/8]

Početkom srpnja na održanoj konferenciji za medije, predstavili smo novi set usluga temeljen na cloud tehnologijama. Nova cloud hosting platforma znači veliki iskorak u odnosu na tradicionalni hosting. Ona predstavlja najsuvremeniju generaciju IT usluga, jednostavnijih za korištenje te donosi značajne uštede u poslovanju. Avalon je odabrao je IBM-ove System x poslužitelje za pružanje usluga hibridne cloud infrastrukture.

Prilikom javnog predstavljanja naše cloud platforme u Zagrebu, čast nam je bila ugostiti poslovnog direktora IBM-a Hrvatska gospodina Damira Zeca, koji je ispričao svoj pogled na tehnologije budućnosti te se posebno osvrnuo na našu suradnju i rad na ovom projektu.

Tom prilikom Damir Zec iz IBM-a Hrvatska osvrnuo se na IBM-ovu ulogu u projektu istaknuvši kako je pažljivo odabran, kvalitetan hardver od ključne važnosti u izgradnji kvalitetnih cloud rješenja. „Naše rješenje omogućit će Avalonu brži razvoj usluga i jednostavnije upravljanje sve većom količinom podataka u cloudu“ – rekao je Zec. „Danas živimo u vremenu u kojem se u svaka 2 sata generira onoliko podataka koliko je do 2003. ukupno generirano u cijeloj dotadašnjoj ljudskoj povijesti – stoga pružatelji usluga moraju biti spremni za tako eksponencijalni rast korisničkih potreba“.

U sljedećem članku ćemo predstaviti OpenNebulu, jednu od vodećih open-source tehnologija za upravljanje cloudom.

Pretraži arhivu članaka