Mario Pintar

Avalon odabrao IBM System x poslužitelje za pružanje Cloud usluga

Avalon, vodeći hrvatski pružatelj usluga web hostinga, odabrao je IBM-ove System x poslužitelje za pružanje usluga hibridne cloud infrastrukture umjesto dosadašnjeg Dellovog sustava. Time će Avalon unaprijediti vlastite usluge i spremno odgovoriti na sve veće zahtjeve korisnika.

Tvrtka Avalon osnovana je 1997. godine i kao managed service provider nudi cjelokupnu paletu usluga hostinga na različitim platformama, uključujući i Linux. Avalon pruža usluge poput web hostinga, virtualnih privatnih servera, online kolaboracije, email usluga te upravlja domenama i aplikacijama za više od 16.000 web stranica. Korisnici Avalona tvrtke su različitih profila i industrijskih grana, uključujući telekomunikacijske operatere, državne agencije, lokalne uprave, bolnice te tvrtke srednjeg i malog poduzetništva.

Kako bi odgovorio na rastuće zahtjeve postojećih klijenata za uslugama hostinga i ostvario suradnju s novim korisnicima uz isporuku visoke razine kvalitete, sigurnosti i brzine, Avalon je odlučio konsolidirati vlastitu IT infrastrukturu temeljenu na hibridnom cloud modelu koristeći IBM-ove poslužitelje IBM System x3550 i x3650. S ciljem da osigura kontinuiranu visoku dostupnost i 24×7 podršku svojim korisnicima, tvrtka koristi podatkovni centar s 26 telekom operatera prisutnih na lokaciji te s tri neovisna pravca optike kroz koje prolazi više od 1000 optičkih niti. Takva organizacija poslovanja omogućuje dovoljno mrežnih kapaciteta za bilo kakve buduće zahtjeve.

Avalon je jedini pružatelj usluga hostinga u regiji koji posjeduje certifikate kvalitete i sigurnosti: ISO 9001:2008 i ISO 27001:2005.

IBM-ovo rješenje pokazalo se kao najbolje za naše potrebe“, rekao je Damir Mujić, direktor Avalona. “IBM-ova System x serverska platforma zajedno s IBM-ovom mrežnom tehnologijom nudi pouzdanu, fleksibilnu i cjenovno prihvatljivu informatičku infrastrukturu koja će pratiti naš rast i omogućavati brze i jednostavne nadogradnje. Isto tako, IBM-ova će nam tehnologija omogućiti da izbjegnemo bilo kakve probleme s budućom integracijom pojedinih tehnologija u sustav, što je često slučaj kod miješanja komponenti različitih hardverskih dobavljača.

Avalon je odabrao IBM-ove System x poslužitelje umjesto dosadašnjeg Dellova sustava nakon opsežnog testiranja te uzimajući u obzir napredne karakteristike IBM-ovog serverskog sustava. Uvođenjem nove informatičke infrastrukture, tvrtka je dizajnirala snažnu i fleksibilnu serversku platformu te tako smanjila količinu hardvera za 60%, automatizirala administraciju sustava za 35% i odmah je spremna za produkciju.

Naše rješenje pomoći će Avalonu pri ostvarenju veće učinkovitosti te bržem i jednostavnijem upravljanju velikom količinom mrežnih podataka“, rekao je Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska. “Kako se opseg podataka bude povećavao, Avalon će svojim korisnicima biti spreman osigurati što bolje korisničko iskustvo u cloudu.

Izvor: IBM Hrvatska

 

Partnerstvo Avalona i IBM-a popratili su vodeći svjetski poslovni portali, kao što su:

Pretraži arhivu članaka