Mario Cesarić

AVALON stekao Microsoft Small Business Specialist certifikat

Avalon d.o.o., kao član Microsoftove partnerske mreže, osim ostalih kompetencija koje ostvarujemo zadovoljavajući različite kriterije koje Microsoft nalaže, poput konstantnog certificiranja djelatnika, prolaska kroz razne kurikulume, treninge i slično, od danas ima i Small Business Specialist etiketu.

Da bi stekli ovaj certifikat, Avalon je morao pokazati stručnost u planiranju, izgradnji i implementaciji rješenja za male i srednje poduzetnike. Kao član Small Business Specialist zajednice, dobivamo široki spektar benefita od Microsofta, uključujući i pristup trening materijalima posebno dizajniranim za malo poduzetništvo (SMB), marketinške materijale i specifične partnerske ponude od Microsofta.

Small Business Specialist Community, dostupan kao kompetitivna oznaka ili certifikat unutar Microsoft partner programa, je razvijen kao odgovor na potrebe kupaca i partnera koji su izrazili potrebu za širenjem ili održavanjem poslovnih kontakata a koji omogućuje poslovnim korisnicima da pronađu tvrtke koje su verificirane i prepoznate kao tehnološki usmjerene na njihovo poslovanje te s kojima bi u tom slučaju ti isti poslovni korisnici mogli sklopiti suradnju oko planiranja, izgradnje i implementacije small business tehnologija.

Kao jedan od više zahtjeva za stjecanje Small Business Specialist certifikata, morali smo proći kroz Microsoft Small Business Sales and Marketing Skills ispit. Ispit je osmišljen iz razloga kako bi se ocijenilo razumijevanje i poznavanje sektora malog poduzetništva (Small Business Market) kao temelj za pružanje tehnologija koje odgovaraju tom segmentu tržišta, kao što su Windows klijentski operativni sustavi, Microsoft Office, Microsoft Office 365, Windows InTune, Windows Foundation Server, Windows Small Business Server Essentials/Standard/Premium Addon i sl. Uvjerenje je naslovljeno na osobu s obzirom na to da kroz ispit prolazi osoba koja je vezana na tvrtku a jedino tvrtka kao pravni oblik može biti unutar Microsoft partnerske mreže, prema tome certifikat se veže na tvrtku a ne na osobu.

Microsoft Partner Network Sales and Marketing Assessment for the Small Business Specialis

Uz navedene produkte, vrlo je bitno poznavati modele licenciranja kao temelja za uspješnu i na kraju krajeva legalnu prodaju Microsoftovih tehnologija, te osim poznavanja licencnih modela, imati jednu ili više stručnih i certificiranih osoba za tehničku realizaciju dizajniranja i implementacije tehnologija baziranih na Windows Server platformama.

Stjecanjem ovog certifikata potvrđujemo naše kompetencije po pitanju pružanja odgovarajućeg seta tehnoloških usluga za malo i srednje poduzetništvo.

Pretraži arhivu članaka