Vladimir Mlakar

Partnerski (affiliate) marketing za početnike

Sigurno ste se puno puta pitali možete li i koliko zaraditi online, što je affiliate marketing i kako funkcionira, za koga je i kako se uključiti? Naš odgovor je – DA, možete zaraditi online.

Affiliate marketing jedan je od modela zarađivanja novca na internetu.

Partnerski (affiliate) marketing pojednostavljeno rečeno je proces oglašavanja proizvoda ili usluga neke tvrtke koja vam za svaki prodani proizvod ili uslugu isplati određenu proviziju. Oglašavanje možete raditi putem bannera na vašim stranicama, člancima u kojima ćete koristiti posebne partnerske linkove, slanjem e-mailova (u koje ćete naravno staviti svoje jedinstvene partnerske linkove), itd.

Avalon odavno omogućuje svojim korisnicima i posjetiteljima da se uključe u partnerski (affiliate) program. Iznos provizije koju vam isplaćujemo je čak 50% od godišnje cijene prodanog web hosting paketa. U trenutku pisanja ovog članka, nudimo najveći iznos provizije koji se isplaćuje u Hrvatskoj!

Kako funkcionira?

Prvo je potrebno prijaviti se u Avalonov partner program. Nakon što ispunite potrebne podatke i kreirate svoj partnerski korisnički račun možete početi s radom. Dobit ćete svoj jedinstveni partnerski ID koji će biti ubačen u vaš partnerski link.

Partnersko sučelje
Pregledno korisničko sučelje za affiliate partnere

Partnerski link obično izgleda ovako: https://www.avalon.hr/097.html – gdje “097.html” zapravo predstavlja vaš jedinstveni ID koji će nama kasnije jasno dati do znanja da je naš novi korisnik za Avalon doznao preko vas i vašeg jedinstvenog linka.

Ako posjetitelj na vašoj stranici klikne na vaš partnerski link (banner, linku u tekstu, e-mailu) te dođe na našu stranicu (staginghr.avalon.host) i bilo kad nakon toga naruči hosting paket kod nas – narudžba će automatski biti povezana s vašim partnerskim ID-om i naš sustav će vam automatski pridodati proviziju koju ste zaslužili preporukom.

Primjer reklamnog bannera
Jednostavna integracija oglasa kopiranjem malog programskog kôda

Vrlo važno je da koristite cijeli partnerski link koji smo vam dodijelili jer će u protivnom teško biti utvrditi da li je (ili nije) novi korisnik u Avalon došao na vašu preporuku.

Kako povećati partnersku zaradu?

Ovo je pitanje koje će uvijek izazvati brojne rekacije i različite odgovore. No neki “zakoni” se kod affiliate marketinga ne mijenjaju već dugo.

Za početak samo najosnovnije:

  • reklamirajte dobar i pouzdan proizvod odnosno uslugu (u dobroj poziciji ste već u startu)
  • reklamirajte proizvod koji ima veze s vašim poslovanjem
  • ne nabacujte partnerske bannere, linkove i mailove gdje stignete već oglašavajte umjereno
  • pišite članke koje imaju zajedničku točku između vašeg poslovanja i tvrtke koju oglašavate
  • promovirajte odabranu tvrtku na društvenim mrežama
  • pišite i šaljite newslettere sa svojim partnerskim linkovima
  • budite strpljivi 😉

Toliko o partnerskom (affiliate) marketingu za početnike. Za daljnje čitanje preporučam našu PDF brošuru – vodič za affiliate početnike. Ako smo vas barem malo zainteresirali, isprobajte Avalonov partner program i počnite ozbiljno zarađivati online!

Pretraži arhivu članaka